JORDI SOLÉ i TUYÀ

 
Trajectòria a Jove Cambra

A finals del 2000 m’incorporo a la Jove Cambra de Vilafranca, just després de la seva nova refundació, de la mà del Joan Carles Damas.

Al 2001 en formo part de la Junta Directiva de la Jove Cambra de Vilafranca com a Vicepresident Econòmic, amb funcions de control de tresoreria i determinació de la política econòmica de l’entitat.

El maig del 2001 formo part de la delegació de la Jove Cambra de Catalunya que assisteix a la Conferència de l’Àrea C a Atlanta (EEUU) per promocionar el Congrés Mundial de la JCI Barcelona 2001.

Al novembre de 2001, participo com a voluntari en el Congrés Mundial de la JCI a Barcelona, participant en la coordinació dels accessos a l’Auditori on es va celebrar l’acte inaugural, i també hi col·laboro donant suport en algunes de les festes internacionals.

Al 2002 assumeixo la màxima responsabilitat a la Jove Cambra de Vilafranca, essent-ne el president. Vàrem innovar pel que fa al model de l’òrgan de gestió de l’entitat, implementant una junta directiva de només quatre persones. Tot i tractar-se només del segon any de l’entitat, gràcies al gran equip amb què vaig poder comptar, s’assoleixen objectius molt ambiciosos, com són els següents:

 • S’imparteixen un total de 5 seminaris de formació en habilitats directives.
 • Es realitzaren 4 grans programes de comunitat:
  • “Marató de Sang”. Aconseguint més de 400 oferiments, i 384 donacions de sang, en una ciutat de només 30.000 habitants. Tot un rècord. La Jove Cambra demostra que és capaç de movilitzar Vilafranca per una causa solidària.
  • “Jo encara sóc jove”. Programa destinat a la gent gran que tenia per finalitat conscienciar la societat vers el greu problema que suposa la jubilació per a moltes persones. Hi van participar més de 100 jubilats.
  • “Fem pinya per Galícia”. Vàrem recaptar més de 8.000,00 euros, destinant-los a la compra de material de seguretat pels voluntaris que treballaven a Galícia netejant les costes del petroli vessat pel Prestige. Tots els membres de la Jove Cambra s’impliquen en un projecte que es va gestar en només deu dies donada la urgència de la catàstrofe. La Jove Cambra aconsegueix en un temps rècord la implicació activa de les principals institucions i entitats de la comarca. Al balcó de l’Ajuntament lluïa la pancarta de la Jove Cambra.
  • “Ordinadors Solidaris”. Es van recollir més de 40 equips informàtics, que eren obsolets per les empreses, però que encara eren útils per destinar-los a la formació d’adolescents amb problemes d’exclusió social. Vàrem aconseguir la col·laboració d’empreses privades, institucions públiques i els instituts d’educació secundària.
 • Es varen portar a terme 3 cicles de tast de vins (de quatre jornades cadascun), impartits pels que es consideren tres dels cinc millors experts en vins del país i la col·laboració de les principals empreses vinícoles de la comarca.
 • Diverses activitats lúdiques i diferents sopars-tertúlia amb representants públics i grans emprenedors d’èxit.
 • Més de 70 impactes als mitjans de comunicació locals, comarcals i nacionals. La Jove Cambra és present cada setmana als mitjans de comunicació.
 • Aparició durant 3 mesos consecutius en la revista del RACC (amb una tirada de més de 800.000 exemplars a tot Catalunya), gràcies a l’acord de col·laboració en virtud del qual els socis del RACC gaudien de preus exclusius per la participació en les activitats organitzades per la Jove Cambra.
 • Elaboració del Reglament de Règim Intern, que va permetre regular diferents aspectes que no contemplaven els estatuts de l’entitat.
 • Creació i reglamentació del Premi Gualbert Carrasco al Millor Júnior de l’entitat.
 • Creació d’una nova pàgina web, amb actualització setmanal de notícies i activitats.
 • Relacions amb les associacions més importants de Vilafranca (Castellers de Vilafranca i El Pilar de Vuit), i organització conjuntament d’activitats.
 • Quasi un 50 % de creixement en número de júniors
 • Més d’un 90 % de júniors actius (implicats en un o altre projecte).
 • Importants ingressos econòmics, gràcies al gran número d’activitats organitzades.
 • La Jove Cambra de Vilafranca obté el Premi a la Major Participació en el Congrés Nacional de Joves Cambres celebrat a Platja d’Aro (Girona).

Al juny de 2002, participo en el Fòrum de Joves Emprenedors celebrat a Falset, organitzat per la Jove Cambra de Reus.

Al 2003 i com a President Anterior, assumeixo les Relacions Institucionals de la Jove Cambra de Vilafranca. Es fomenten les relacions amb l’ADEG (Associació d’Empresaris del Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès), amb la UEP (Unió Empresarial del Penedès) i amb l’ACCID (Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció). S’inicia l’elaboració del Pla Estratègic JCV 2004-2007 del qual n’assumeixo la direcció. A finals d’any dirigeixo les Jornades de Conferències sobre “El lideratge en la gestió empresarial”, en la que participen personalitats com Mr. Peter Gibert, Sr. Joan B. Renart, Sr. Juan Malaret, Sr. Gérard D. Pincas i Sr. Salvador Guasch, entre d’altres, i a les que assisteixen més de 100 empresaris del Penedès.

Al 2004, continuo com a màxim responsable de les Relacions Institucionals, tot i que fora de la Junta Directiva. Porto les negociacions amb Caixa Manresa, de la qual n’obtenim un important patrocini. A la vegada, es reforcen les relacions amb l’ADEG i diverses personalitats i associacions empresarials catalanes.

Al 2005, torno a formar part de la Junta Directiva assumint les funcions d’Assessor Legal i de Tresorer simultàniament. Durant aquell any també vaig dirigir la Comissió Redactora del nou Reglament de Règim Intern de l’entitat.

Al 2006, acceptant l’oferiment de l’amic Josep M. Plassa, m’incorporo a la Junta Directiva de la Federació Catalana de Joves Cambres, assumint el càrrec de Vicepresident de Promoció Empresarial i Professional, a través del qual he tingut l’oportunitat de treballar per totes les Joves Cambres catalanes.

Recentment he preparat un seminari de “Finances per no financers” que està en procés d’homologació per part de l’Institut de Formació, i que ja he impartit en algunes Joves Cambres amb força èxit de participació, a través del qual es pretén donar els conceptes bàsics de finances d’empresa a persones que es troben en d’altres àrees funcionals de l’empresa com departaments de màrqueting, recursos humans o, inclús, la pròpia gerència.

Al maig de 2006, participo en representació de la JCI Catalunya, en l’Acadèmia Mundial de la Junior Chamber International, celebrada al Japó, màxim exponent dels programes formatius en habilitats directives i de lideratge dels que organitza la Jove Cambra a tot el món. A través d’aquesta acadèmia he tingut l’oportunitat de rebre formació de lideratge de formadors internacionals i, sobretot, de compartir aquests coneixements amb joves de més de cinquanta nacionalitats diferents.

Al juny de 2006, en l’Assemblea General Extraordinària celebrada a Sabadell, sóc escollit per les Joves Cambres de Catalunya per assumir el càrrec de Vicepresident Executiu de la JCI Catalunya, a través del qual he pogut assumir majors responsabilitats de representació de l’entitat i més competències en altres matèries i obtenir una visió global de l’organització nacional.

Altres aspectes a destacar són:

 • A l’octubre de 2002, vaig rebre el Premi al Millor Speech de President Local al XXXIVè Congrés Nacional de Joves Cambres de Catalunya celebrat a Platja d’Aro (Girona).

 • L’any 2003 se’m va atorgar el “Premi Gualbert Carrasco” al Millor Júnior de la Jove Cambra Internacional de Vilafranca del Penedès.