JORDI SOLÉ i TUYÀ
 

Dissabte, 9 de juny de 2007

Programa Nacional “Ni una gota de +”


Avui ha estat el dia que he visitat més Joves Cambres en una sola jornada: JCI Barcelona, JCI Empresaris de Barcelona, JCI Vilafranca, JCI Reus i JCI Igualada.

Totes elles han portat a terme el Programa Nacional, que enguany tenia per objectiu conscienciar la població vers l’estalvi d’aigua sota el títol “Ni una gota de +”.

Ha estat una veritable marató. A primera hora del matí (9 h.) ja era a la Plaça Catalunya (Barcelona), inclús abans que la JCI Barcelona muntés la seva parada. He aprofitat per llegir el diari i posar-me al dia. A mesura que han anat passant els minuts han anat arribant el Mike Dekker, la Lluïsa, la Núria, i tots els altres companys. Força més gent de la que m’esperava.

Poc després que ho tinguessin tot preparat, ja he hagut de marxar per continuar amb la meva particular “marató” cap al Mercat de les Corts, on la JCI Empresaris havia d’instal•lar la seva parada. Eren les 10:45 h. i també he arribat abans que ho acabessin de tenir tot muntat. M’hi he trobat el Françoise i seguidament ha arribat el David Esteve i d’altres amics. Poca estona després, ja he tornat a agafar el cotxe i l’AP7 cap a Vilafranca.

És un plaer veure com un any més, i ja en són uns quants, la JCI Vilafranca s’incorpora a les Joves Cambres que realitzen el Programa Nacional. I, com sempre la parada, al mateix punt de la Rambla de Sant Francesc, ja és una tradició per aquestes dates. Un bon muntatge el que han preparat entre la Roser Grimau, l’Olivier, la Marta, l’Anna, entre d’altres. Han preparat jocs per nens relacionats amb l’aigua.

Ara fa un any quan, amb el Josep M. Plassa i la Mireia Mayor, vàrem recórrer les Joves Cambres que realitzaven el Programa Nacional, ja me’n vaig adonar que la forma més efectiva de conscienciar la població és fer-ho a través dels nens. En primer lloc, perquè els nens són més conscienciables que els adults, tot i que l’efectivitat d’aquesta conscienciació es retrassarà fins que aquests siguin adults, és clar. I en segon lloc, perquè a través dels nens també aconseguim una millor conscienciació dels adults.

Bé, una estoneta a Vilafranca i torno a agafar el cotxe i l’AP7 cap a Reus. Allà, a la Plaça Prim, al davant del Círcol, m’hi trobo el Xavier Buil, l’Anna Cuadrat i la Mar. També han preparat jocs per nens. Aquesta fórmula ja s’està implantant a moltes Joves Cambres.

M’hagués agradat quedar-me a fer el vermut, acceptant l’oferiment del Xavier, però convé que no arribi massa tard a Vilafranca, perquè després vull anar a Igualada. Així doncs, surto cap a Vilafranca, AP7 amunt, i a les 14:30 h. passo a recollir l’Anna per la Rambla, on ja han recollit tot el material. La grua li ha retirat el cotxe, vaja ! Anem a fer una pizza i, és clar, a recollir el cotxe al dipòsit de la policia local.

Seguidament, marxem cap a Igualada on la JCI Igualada ha fet un desplegament “brutal”. A les fotografies ho podreu veure. Bona part dels júniors actius, estan implicats en aquesta campanya. Entre tots estan fent una bona feina de sensibilització molt activa. A més, aquesta activitat, constitueix un punt de trobada de la gent de la Jove Cambra, doncs, a part dels més implicats, també s’hi acosten velles glòries com el Francesc Puertas i esposa, el Joan Ninot que no coneixia i que m’ha causat una molt bona impressió, l’incombustible Plassa, etc... La Núria Capdevila també ha volgut aprofitar que viu no massa lluny d’Igualada per acostar-s’hi.

Avui, les Joves Cambres hem fet una bona feina ! N’estic molt content !

Envia'm els teus comentaris.

Torna a l'índex del blog...