JORDI SOLÉ i TUYÀ
 

11 a 18 de novembre de 2006

Delegació catalana al Congrés Mundial de la JCI a Seul


Divendres, 17 de novembre de 2006
Aquest matí m’he llevat a les 8 h., per poder estar a les 9 h. al centre de convencions i poder assistir a la reunió a la que estan convocats els presidents nacionals del 2007. Hem fet grups en funció dels països que té assignats cadascun dels 17 vicepresidents mundials.

Tal com es va establir abans d’ahir en l’assemblea general, la vicepresidenta mundial de la JCI que té assignada Catalunya, és la nordamericana Michelle MacDonald. En la reunió que he mantingut amb ella també hi havia els representants dels altres països que té assignats (Portugal, Mònaco i Turquia) i eren absents Xipre, Malta, Grècia i Luxemburg. Tots aquests països l’any vinent estaran presidits per dones, amb les úniques excepcions de Catalunya i Malta.

Hem acabat la reunió a les 11 h (abans del previst), així que he pogut anar a passejar pel centre comercial i dinar, ara en un McDonald’s.

A les 14 h. torno a la reunió, ara ja tots els presidents nacionals dels 2007 junts, i dirigint la reunió el que serà el Vicepresident Executiu de la JCI assignat a Europa per l’any 2007, l’irlandès Graham Harman.

En acabar la reunió, torno cap a l’hotel on ens canviem i, juntament amb la resta de la delegació ens dirigim cap a l’hotel Sheraton on es portarà a terme el sopar de gala de cloenda del congrés.

Dijous, 16 de novembre de 2006
Avui ha estat un dia per descansar i recuperar-me de la celebració d’ahir. Realment vàrem arribar a l’hotel molt tard. He passat el matí descansant a l’habitació, sortint per dinar al migdia. A primera hora de la tarda he passejat tranquilament per Seul, observant com és la vida en aquesta gran ciutat de més de 10 milions d’habitants. He pogut visitar comerços, supermercats, grans magatzems i, sobretot, he estat al carrer.

A les 19:30 h. hem quedat tota la delegació catalana al hall de l’hotel per anar a sopar tots junts. És el primer cop que ho fem, doncs abans no ens havia estat possible pels compromisos de reunions d’uns i altres. Com veieu, el nostre hotel i moltes altres instal•lacions ja estan decorats amb motius nadalencs.

Hem sopat en un restaurant italià on bàsicament feien pasta i pizza. Quina satisfacció ha estat tornar a tastar menjars occidentals ! En aquests moments s’agraeix una bona pizza o, inclús, un Big Mac !

En acabar el sopar, a les 23:45 h., el Jaume Mallol i jo, hem tornat a l’hotel, per descansar. La resta de companys han preferit continuar la nit en un o altre pub, prenent unes copes.

Quan he arribat a l’habitació, m’he posat a l’ordinador a ordenar algunes fotos i preparar el blog. M’ha telefonat per Skye el Jordi Simon (JCI Manresa) i he tingut l’oportunitat de comentar amb ell els últims esdeveniments a Seul. És una satisfacció, poder conversar amb amics de Catalunya, des d’aquí Corea.Dimecres, 15 de novembre de 2006
Cada dia em llevo més cansat. Avui ho he fet a les 9 h. i, en sortir de l’hotel per dirigir-me al centre de convencions on se celebra l’assemblea, em trobo que plou. Aquell trajecte que fins ara havia fet caminant, l’haig de fer en taxi. Ha estat divertit, perquè el taxi ha donat tres voltes al centre de convencions, abans de parar definitivament al davant. No se si el taxista em volia prendre el pèl, o bé, realment no sabia on estava.

A l’assemblea s’ha procedit a l’elecció de la seu del Congrés Mundial del 2008 (Índia), a l’elecció dels 17 vicepresidents internacionals pel 2007, i a l’elecció de l’Scott Grenlee (JCI USA) com a President Mundial pel 2007, i als anuncis de diferents organitzacions nacionals per organitzar conferències d’àrea i congressos mundials.

En acabar l’assemblea general a les 12 h., hem companyat a l’Amadeu Roig (finalista CYEA) a la sala on el jurat del CYEA l’havia d’entrevistar. El jurat estava format per dos coreans i un canadenc, i l’Amadeu haurà de fer una presentació en Power Point de 5 minuts i sotmetre's a les preguntes del jurant durant 15 minuts més. En aquests moments previs a l’entrevista l’Amadeu es mostra tranquil i conversa amb els altres dos finalistes, una noia de Romania i un jove italià. Desitjem tota la sort a l’Amadeu, i l’esperem a que torni a sortir de l’entrevista. Ara, anem a dinar i tornem a l’assemblea general.

Una vegada acabada l’assemblea per la tarda, a les 18:30 h. se celebra la cerimònia d’entrega de premis. Ceblebro haver encertat els resultats. L’equip català que ha participat en el concurs mundial de debat en espanyol ha estat el guanyador. I l’Amadeu Roig, candidat de la JCI Catalunya al premi CYEA, ha estat escollit Millor Jove Emprenedor Creatiu del Món. En acabar la cerimònia hem anat a la Japan Night i després ho hem anat a celebrar en una discoteca de Seul.ANUNCI GUANYADOR CONCURS MUNDIAL DE DEBAT A SEUL (COREA DEL SUD)

ANUNCI GUANYADOR PREMI JOVE EMPRENEDOR CREATIU DE L'ANY A SEUL (COREA DEL SUD)

Dimarts, 14 de novembre de 2006
Avui ha començat l’assemblea general, puntualíssima a les 9 h., i ha transcorregut normalment fins les 12 h. del migdia, fent un recés per reemprendre l’assemblea demà al matí. Hem anat a dinar junts bona part de la delegació catalana. Durant el dinar, hem acabat de formar l’equip que, després de dinar, participarà en el concurs mundial de debat (en espanyol), el qual està format pel Josep R. Guiu, el Jaume Mallol i el Pere Mallol.

El membres de l’equip català i una bona part de la delegació catalana hem arribat a l’auditori on es portarà a terme el concurs, i he tingut l’oportunitat de participar-hi com a membre del jurat que valorarà les intervencions.

La final ha estat entre la JCI Catalunya i la JCI República Dominicana. L’equip català ha estat brillant. Estic content pel nivell que han mostrat. Demà, en el decurs de l’assemblea, el president del jurat farà públic el nom del guanyador i sabrem si, finalment, Catalunya ha guanyat per segon any consecutiu aquest concurs.

En finalitzar el concurs hem tornat a l’assemblea. Més tard, amb l’Amadeu Roig, finalista del Creative Young Entrepreneur Award (CYEA), hem estat preparant l’estratègia, presentació i l’entrevista que tindrà demà a les 12:30 h. matí amb el jurat que decidirà el guanyador d’aquest premi a nivell mundial, és a dir, el jurat que decidirà qui és el Millor Jove Emprenedor Creatiu del món.

A les 18:30 h. marxo ràpidament cap al Casino de Seul, on estan convidats els assistents a totes les edicions de l’Acadèmia Mundial de la JCI al Japó. Allà, he tingut l’oportunitat de saludar als companys amb els què, durant el passat mes de maig, vaig compartir l’experiència d’assistir a la 19ena edició d’aquesta acadèmia.

A les 20:15 h., em dirigeixo ràpidament cap a l’hotel (10 mins. caminant), per canviar-me de roba, posar-me més còmode, i anar a les festes organitzades per JCI Turquia, JCI Àfrica i JCI Seul. Allà hem pogut compartir una estona distesa amb joves de pràcticament tot el món.

El Josep Plassa, l’Osmán Vindel i jo marxem abans d’acabar doncs som convocats a les 00:00 h. a una reunió en la que també participen els representants de la resta de països del sud d’Europa. Finalment arribo a l’hotel a dormir, passada la 01:00 h.
Dilluns, 13 de novembre de 2006
L’assemblea torna a començar puntualment a les 9 h. i transcorre amb normalitat fins el migdia. En representació de la JCI Catalunya hi som el Josep M. Plassa i jo, i estem acompanyats a estones per l’Osmán Vindel i el Mike Dekker.

En un dels recessos que pogut saludar a companys de l’Acadèmia del Japó, com el representants de Jordània i Sri Lanka.

A les 12 h. del migdia, ens separem pels diferents compromisos que tenim i, després de dinar, ens tornem a trobar a l’assemblea, que finalitza a les 17 h.

Ara aprofito una estona, per fer una breu videoconferència amb l’Anna. La veritat és que l’ús de les noves tecnologies facilita molt les comunicacions i a Corea en la majoria de llocs es disposa de connexió inalàmbrica Wireless. És fantàstic.

A les 18 h. es fa la cerimònia d’entrega dels premis TOYPs (The Outstanding Young Person). A les 19:30 h. em torno a dirigir a l’hotel per canviar-me de roba i assistir, per delegació del President Plassa, a la recepció que ofereix a les 20:30 h. la JCI Japó. A la taula estic acompanyat pels Presidents Nacionals de Colòmbia i Paraguai.

En finalitzar la recepció, i ja esgotat per la quantitat d’aconteixements succeïts durant el dia, em quedo al hall de l’Hotel seu, acompanyat d’un bon amic de la JCI Àustria, fumant un bon Davidoff i conversant fins la 01:00 h. de la matinada. Me’n vaig a dormir.
Diumenge, 12 de novembre de 2006
Aquest matí ens hem llevat i mentre la resta de la delegació anava a fer turisme el President Plassa, l’Osmán Vindel i jo hem anat a la reunió de l'EDC (European Development Council) que han celebrat a les 9 del matí (puntuals) els representants de les Joves Cambres Europees. Allà, entre d’altres, s’ha escollit l’Osman com a conseller d’aquest òrgan de la JCI.

En sortir, els tres hem anat a dinar a un altre restaurant coreà. Aquí la majoria de restaurants són coreans ;)

Hem tornat a l’hotel, on hem fet un cafè a la cafeteria. Després cadascú a la seva habitació ha descansat una mica i a les 17 h. ja tornem a ser tots al hall de l’hotel per dirigir-nos a la cerimònia d’inauguració del Congrés.

En acabar la cerimònia, s’ha ofert un sopar i una festa de benvinguda a tots els participants.

Dissabte, 11 de novembre de 2006
Avui hem arribat a l’aeroport de Seul i ens hem traslladat a l’Hotel al centre de la ciutat. El viatge en autobús ha durat més de dues hores i mitja. El trànsit és espantós. I es tracta d’un dissabte!!!

A les 19 h. Hem sortit tot el grup en busca d’un restaurant. N’hem trobat un de coreà i hi hem sopat. Ha estat un sopar divertit. Després hem tornat a l’hotel a dormir i poder descansar després de tantes hores de viatge des de Catalunya.Envia'm els teus comentaris.

Torna a l'índex del blog...